ROTTERDAM

DO 21 MAART
16:00
18.00

Podium Codarts

Programma

Clemence, Alicia en Coronada

Vier delen uit de Trio sonate BWV 1039

Het eerste deel uit Trio sonate BWV 1040

Rectus uit Art of the Fugue Contrapuntus 16

 

Sophie Ehling

Cello suite no. 2

Musici

Clemence Dujardin, dwarsfluit

Alicia Población, viool

Coronada Hernández, cello

Sophie Ehling, cello

Kaart informatie

Locatie

​Muzikanten van het Rotterdams Conservatorium spelen verschillende werken van BACH. Laat je verrassen door de jonge musici!

Sophie Ehling (1993, Groningen) is in september begonnen aan de Master cello bij Herre-Jan Stegenga. Na twee jaar gestudeerd te hebben aan het Artez Conservatorium te Zwolle, vervolgde ze haar studie in 2015 aan Codarts te Rotterdam, bij haar huidige docent. Afgelopen juni behaalde ze haar Bachelor diploma met Cum Laude.

 

Na al jong ervaring opgedaan te hebben in verschillende orkesten, is zij sinds afgelopen zomer lid van het Nationaal Jeugd Orkest.

Naast de orkesten heeft ze ook altijd genoten van het spelen in kamermuziekensembles, zoals met het duo dat ze vormde met Marte Gerritsma. De afgelopen twee jaar was Sophie de celliste van het Meraki Trio dat ze vormde met violiste Alicia Población en pianiste Irene Comesaña. Sinds september van dit jaar vormt ze een klarinettrio met Elena Arbonies en Alicia Cerrada, en vormt ze een duo met pianist Hans Spruit.

 

In de maand juli treedt Sophie sinds 2016 elk jaar op in o.a. de Mariakerk te Uithuizermeeden, samen met Ties Molenhuis op het orgel. Uitgevoerd werden een aantal Bach Suites en orgelwerken van J.S. Bach en diens tijdgenoten.

Verder bracht ze augustus jl. in samenwerking met organist Bas de Vroome en fluitist Federico Altare een barokprogramma ten gehore in de Nieuwe Kerk te Delft.

 

Sophie heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Florent Maigrot, Marcio Carneiro, Jeroen den Herder, Angel Luis Quintana en Eduardo Gonzalez Lopez

POWERED BY 24 CLASSICS & STICHTING JOHANN
PARTNERS & FONDSEN

www.happybachdag.nl

Elk jaar wordt de verjaardag van Bach gevierd met concerten en andere ludieke activiteiten.

De Happy Bach Pop-up store is geïnspireerd door WTF-BACH