AMSTERDAM

MA 18 MAART
16:00
16:30

Pianoduo speelt BACH

Programma

Delen uit de Frans Suite no. 6, BWV 817

Het eerste deel uit de partitia no. 2, BWV 826

Bach koralen bewerkt door G. Kurtág

Musici

Florence van der Does en Shermaine Velasco

Kaart informatie

€ 20,-

Locatie

Pianoduo Velasco-van der Does

Shermaine Velasco en Florence van der Does vormen sinds begin 2018 een pianoduo. Zij zijn verbonden aan de Pianoduo Festival Academy van het Scholtes & Janssens duo. Daarnaast volgden zij masterclasses bij onder meer Paul Komen, Nata Tsvereli, Igor Roma en Ilona Timchenko. Het duo gaf concerten op podia zoals het Vondelpark Openluchttheater, de Deventer Schouwburg en in de Duif tijdens het Pianoduo Festival Amsterdam. Ook was het duo te horen in Opium op Radio 4. In de zomer van 2018 namen zij deel aan het Peter de Grote Festival in Groningen, waar zij de “Honorary Award for outstanding Musicianship” in ontvangst mochten nemen.

 

Shermaine Velasco (1994) begon op zesjarige leeftijd met pianoles bij Maaike Eijkman aan de Muziekschool de Kunstlinie in Almere. Op haar negende werd zij daar aangenomen in de jong talent klas. Zij vervolgde haar studie bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij haar bachelor diploma behaalde in juni 2017. Tegenwoordig studeert zij bij Klára Würtz in de master aan het Conservatorium van Utrecht. Shermaine geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in de Doelen in Rotterdam, de Schouwburg in Almere en tijdens het festival Wonderfeel. Zij kreeg masterclasses van onder andere Eliane Rodriguez, Rian de Waal, Paolo Giocometti, Nino Gvetadze, David Kuyken, Mila Baslawskaja en Brenno Ambrosini. Shermaine is zeer actief in het maken van kamermuziek. Naast het pianoduo vormt zij een duo met violist Daniel Lee. 

 

Florence van der Does (08-09-1994) begon na het volgen van vioollessen op 13-jarige leeftijd met pianoles. Aan het conservatorium van Amsterdam volgde zij de vooropleiding.  In 2018 behaalde zij haar bachelor diploma aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar zij les kreeg van Frank Peters en Frank van de Laar. Florence geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Musis Sacrum in Arnhem, Theater Orpheus in Apeldoorn en Schouwburg Odeon in Zwolle. Masterclasses volgde zij bij onder andere Brenno Ambrosini, Marietta Petkova, Fernando Rossano, Rikako Murata, David Kuyken en Bart van Oort. Florence is een actief kamermusicus. Naast het duo met Shermaine vormt zij een trio met Jara van Dam (klarinet) en Cormac Ó Briain (cello). 

POWERED BY 24 CLASSICS & STICHTING JOHANN
PARTNERS & FONDSEN

www.happybachdag.nl

Elk jaar wordt de verjaardag van Bach gevierd met concerten en andere ludieke activiteiten.

De Happy Bach Pop-up store is geïnspireerd door WTF-BACH