UTRECHT

DO 21 MAART
16:00
16:30

Podium HKU

Programma

Jan Pieter speelt:​

 

Delen uit het Dritter Teil der Klavierübung
Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 675
Duetto 2 BWV 803
Duetto 3 BWV 804
Dies sind die heiligen zehen Gebot BWV 679
Jesus Christus unser Heiland BWV 689
Delen uit Pastorale BWV 590

Musici

Jan Pieter, klavecimbel

Kaart informatie

Locatie

Muzikanten van het Utrechts Conservatorium spelen verschillende werken van BACH. Laat je verrassen door de jonge musici!

Jan Pieter Lanooy (Nieuwegein, 1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus in Baarle-Hertog (België). Later kreeg hij orgellessen in Den Haag van toenmalig Kloosterkerk-organist Jan Hage. Aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam behaalde hij zijn eerste jaar bij Aart Bergwerff. Sinds 2015 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy. In 2017 rondde hij aldaar zijn Bachelor 'cum laude' af. 
Daarnaast rondde Jan Pieter in 2016 de Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden af met een scriptie over het Müllerorgel van Haarlem. Momenteel studeert hij Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht naast zijn Master Orgel in Den Haag. 
Masterclasses volgde hij o.a. bij Bram Beekman, Leo van Doeselaar, Ludger Lohmann en Ad van Sleuwen. 

 

Jan Pieter is organist van de PKN-gemeente Warmond en tweede organist van de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast geeft hij regelmatig optredens met ensembles en orkesten, zoals het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO), het Utrechts Studenten Concert (USC), Vocaal Ensemble Magnificat en het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Dirigenten met wie hij samenwerkte, zijn Gilles Michels, Bas Pollard, Daniel Rouwkema en Antony Hermus. Jan Pieter is de eerste organist ooit die met het NJO samenwerkte en Strauss' Alpensymfonie uitvoerde in het Amsterdamse Concertgebouw.

POWERED BY 24 CLASSICS & STICHTING JOHANN
PARTNERS & FONDSEN

www.happybachdag.nl

Elk jaar wordt de verjaardag van Bach gevierd met concerten en andere ludieke activiteiten.

De Happy Bach Pop-up store is geïnspireerd door WTF-BACH